phone 0479-423 50 | mail info@safepartner.se | face

Lås

lasAtt byta lås, eller att uppgradera säkerheten i hemmet är en investering i din trygghet. Du kan aldrig skydda dig helt från inbrott, men du kan göra det så svårt för tjuven att han avstår.

De flesta inbrott i bostäder sker mitt på dagen när de boende är på sina jobb eller i skolan och uppmärksamheten i området är låg. Lägenheter i markplan är att betrakta som en villa/radhus. Balkongdörren bör vara låst och utgångarna spärrade från insidan. Kom ihåg att låsa ditt hem så att det är lika svårt för en tjuv att ta sig in som ut. Ifall förövaren har tagit sig in via t ex ett fönster skall han inte kunna bära ut ditt bohag genom en ytterdörr. Lås förråd och andra utrymmen med ett godkänt hänglås.

Tips: Se över dina dörrar och fönsters kvalitet – ett bra lås i en dålig dörr ger inte ett bättre skydd. Det är också bra att veta om det finns andra kravställare än du själv på hur ditt hem bör låsas. I vissa fall kan ditt försäkringsbolag ställa direkta krav.

De lås du har idag kan vara av både olika typ och fabrikat. Tänker du inte byta ut alla är det en god idé att du bestämmer dig för en nyckeltyp. Ju färre nycklar du har att hålla reda på desto smidigare blir din tillvaro. Till sist – säkra balkongdörrar och högt sittande fönster med barnskyddande beslag samt se över utrymningsvägarna ifall brand skulle uppstå!

Vi kan erbjuda dig ett komplett sortiment av lås till fönster, dörrar, skåp mm. Vi är licensierade för i stort sett alla förekommande märken på marknaden.